Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

The Vape Laboratory - Lamda for Λiquid Reserve de Chateaux No. 1



Lamda for Λiquid Reserve de Chateaux No. 1, 12mg, Kayfun 4 Tobecco Clone, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.89Ω, Nakamitchi

Το Reserve de Chateaux N° 1 είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Lamda με δύο οικογένειες Ελλήνων καπνοπαραγωγών με ιστορία σχεδόν 100 χρόνων στη παραγωγή και επεξεργασία καπνών. Οι ποικιλίες καπνών που χρησιμοποιεί η Lamda για το συγκεκριμένο υγρό αναπλήρωσης είναι :
  • Xanthi & Katerini Basma 
  • Virginia & Monte Calme Yellow
  • Και την "ξεχασμένη" ποικιλία τούρκικων καπνών «Σμύρνη»
Χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα απόσταξης και παίρνοντας ειδικές συμβουλές από τις οικογένειες καπνοπαραγωγών, η εταιρεία δημιούργησε ένα απόσταγμα που φιλτραρίστηκε σε ειδικό διηθητικό χαρτί (2 microns) ώστε να δώσει την βέλτιστη δυνατή ποιότητα στο τελικό προϊόν.
Το Reserve de Chateaux Ν° 1 είναι διαθέσιμο σε συγκέντρωση νικοτίνης 12mg/ml σε ένα ισορροπημένο χαρμάνι (50% PG / 50% VG). Σύμφωνα με την εταιρεία, το Reserve de Chateaux N° 1 απευθύνεται σε προχωρημένους ατμιστές και είναι κατάλληλο για χρήση μόνο με RTA/RDAs. Επίσης, κατά τις δοκιμές παρείχε εξαιρετικό προφίλ με ατμοποιητή NextGen VapeWare Mods. Όλα τα υγρά που προέρχονται από φυσικές αποστάξεις αφήνουν κατάλοιπα στις αντιστάσεις.

Έχω πρόσφατη την εμπειρία με υγρό αναπλήρωσης από φυσική απόσταξη ξανθιώτικου Μπασμά, αλλά τα υπόλοιπα καπνά που χρησιμοποιεί αυτή η προσπάθεια, δεν έχουν περάσει από τα χέρια μου ως καπνιστής. Να πω την αλήθεια, όταν έκανα ένα έλεγχο στη σελίδα της Vape Laboratory, τα δύο Reserve de Chateaux ήταν αυτά τα οποία μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Και αν η εταιρεία δεν μου έστελνε αυτό το πακετάκι, σίγουρα κάποια στιγμή θα επεδίωκα να τα δοκιμάσω.

Το άρωμα από το μπουκαλάκι είναι χαρακτηριστικό για υγρά από φυσική απόσταξη καπνού. Παρόλα αυτά, θα ορκιζόμουν ότι ανίχνευσα με τη μύτη και κάτι γλυκό, κάπως φρουτώδες. Ελπίζω να οφείλεται στα σάκχαρα του καπνού και όχι σε κάτι πρόσθετο, καθώς είναι ήδη αρκετά δύσκολο να προσπαθήσω να αναλύσω υγρά από απόσταξη μετά από την καταπληκτική εμπειρία που είχα με τα Black Note. Έβαλα λοιπόν υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα. 

Η γεύση είναι έντονη και μπερδεμένη. Ξεχωρίζουν οι λεπτές και διακριτικές νότες του ξανθιώτικου καπνού και γενικά το υγρό παραπέμπει σε ανοιχτόχρωμα καπνά, που έχουν υποστεί έκθεση στον ήλιο. Η γλυκάδα του είναι παρούσα, καθόλου έντονη και καθ' όλα φυσική, χωρίς ίχνος κάποιας χημικής γεύσης, μυρωδιάς ή αίσθησης. Έχει και αρκετές σκοτεινές και γήινες νότες, που δίνουν μια ψημένη αίσθηση σε πολλά σημεία αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό οφείλεται στο χαρμάνι του συγκεκριμένου υγρού, ή στον τρόπο επεξεργασίας των καπνών. Η ρινική εισπνοή είναι εξαιρετικά αρωματική, αλλά τα 12mg νικοτίνης είναι κάπως επίπονα για μένα. Στην εκπνοή από τη μύτη, υπάρχει μια φρουτώδης και γλυκιά αίσθηση με όλα τα καπνικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το υγρό. Το χτύπημά του, λίγο παραπάνω από τα όρια ανοχής μου, απόλυτα συναφές με τα 12mg ενώ η παραγωγή ατμού αναμενόμενη ως και κάπως ανώτερη. Η επίγευσή του, σύντομη μεν, γλυκιά, βελούδινη και φρουτώδης δε, σε σημεία παραπέμπει σε κάτι σαν βερίκοκο, αλλά χάνεται υπερβολικά γρήγορα για να μπορέσω να πω με σιγουριά. Ένα καπνικό εξαιρετικής ποιότητας το οποίο ατμίζεται άνετα ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, με αρώματα τα οποία θα κάνουν τους πραγματικούς λάτρεις του καπνού να βρουν την Ιθάκη τους. 96/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου