Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

The Vape Laboratory - Lamda for Λiquid 5150



Lamda for Λiquid 5150, 6mg, 70/30, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0mm MC, 0.74Ω, Cotton Bacon V2

Vape mail ήρθε κατόπιν συνεννόησης αυτή τη φορά, οπότε δεν έπαιξε έκπληξη. Χωρίς να έχω ιδέα για το υγρό, το άνοιξα για μία γρήγορη μυρωδιά, από την οποία τα μόνα συμπεράσματα που έβγαλα, ήταν οξύτητα, φρούτα και κάτι άλλο, αδιευκρίνιστο. Υπομονή λοιπόν και μετάβαση στο σπίτι για τη δοκιμή. Έβαλα ταυτόχρονα σε έναν KF4, σε έναν Melo III και στον Zest, στον οποίο απεφάνθην ότι απέδιδε καλύτερα και πιο αναλυτικά τις γεύσεις, οπότε αποφάσισα να κάνω τη δοκιμή σε αυτόν. Την επόμενη μέρα, ανέβηκε και στο site της εταιρείας η περιγραφή του υγρού, η οποία έχει ως εξής:

Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Lamda ξεκίνησε μια προσπάθεια με σκοπό να δημιουργήσει ένα υγρό με βάση το γιαούρτι, ένα από τα παραδοσιακά προϊόντα της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας. Τελικά, μετά από σχεδόν 6 μήνες, η εταιρία κατέληξε σε δύο βασικές συνταγές: το 5150 και το SuperAnti, δύο υγρά με εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους προφίλ.
Το πρώτο υγρό της σειράς είναι το 5150, ένα γιαούρτι όπου παντρεύεται η φράουλα (που αποτελεί τη βασική νότα του υγρού) με ένα εξωτικό kiwi (ακτινίδιο) το οποίο προσδίδει τον όξινο χαρακτήρα. Στο παρασκήνιο τα βατόμουρα κουμπώνουν συνδυαστικά το υγρό, προσθέτοντας το γλυκό στοιχείο που στρογγυλεύει γευστικά το αποτέλεσμα. Τέλος, υπάρχει μία ήπια - σχεδόν ανεπαίσθητη - Βιρτζίνια η οποία χρησιμοποιήθηκε για να δοθεί ένας τόνος πάνω στη γλυκύτητά του, ώστε να αποφευχθούν τα γλυκαντικά. Το υγρό, όπως και το Yaya Dream, παίζει σε όλους τους ατμοποιητές, αλλά βγάζει το sweet spot μεταξύ 20-40 watt σε ντουμανάτους ατμοποιητές. Το 5150 είναι διαθέσιμο σε συγκεντρώσεις νικοτίνης 3, 6 και 12mg/ml σε ένα χαρμάνι όπου επικρατεί η φυτική γλυκερίνη (VG) (30% PG / 70% VG).

Ενδιαφέρουσα περιγραφή, η οποία με έβαλε σε σκέψεις λόγω του γιαουρτιού. Άλλο ένα θυμάμαι με γιαούρτι της σειράς Sweet Cream το οποίο ήταν γευστικότατο, οπότε κάμφθηκαν κάποιες σκέψεις μου και προχώρησα στη δοκιμή.

Ανοίγοντας το μπουκαλάκι λοιπόν με την ησυχία μου, βρίσκω μια φράουλα να επισκιάζει τα πάντα. Περίεργο το νέο καθώς δύσκολα βρίσκεις υγρό με καλή φράουλα, και αυτή εδώ είναι αρκετά έντονη και όξινη. Από τη μυρωδιά και μόνο, δεν μπορώ να ξεχωρίσω άλλες νότες οπότε προχωράω στη γευστική δοκιμή.

Πράγματι, η φράουλα είναι η κυρίαρχη γεύση, πάνω σε μια βελούδινη βάση την οποία προσπαθώ ακόμα να προσδιορίσω. Είναι πολύ πλούσιος ο ατμός στο στόμα και μοιάζει σχεδόν να έχει στερεή υφή. Όσο ποτίζει το βαμβάκι και το στόμα μου με αυτό το υγρό, έρχεται και κλασσική ξινίλα του γιαουρτιού, όχι σε υπερβολικό βαθμό όμως, περισσότερο μοιάζει με sour cream. Εκτιμώ ότι το ακτινίδιο χρησιμεύει περισσότερο στο να δώσει αυτή την παχιά υφή που θυμίζει πούλπα, και πολλές φορές τη συναντάμε σε υγρά με γεύσεις εξωτικών φρούτων. Λόγω διατροφής, έχω κάτι χρόνια να φάω φρούτα και είναι πολύ πιθανόν να έχω ξεχάσει τη γεύση του, αλλά δεν την αναγνωρίζω. Στη ρινική εισπνοή τώρα, το υγρό αλλάζει τελείως, και αν κάποιος αφήσει λίγο ατμό να πάει προς τα εκεί όπως τραβάει τη τζούρα του θα εκπλαγεί. Το γιαούρτι πλέον είναι καθαρό και το λέω αυτό δύσκολα, καθώς το σκέτο γιαούρτι ποτέ δεν το συμπάθησα. Το καπνικό στοιχείο εμφανίζεται με ένταση, κάνοντάς σε να νομίζεις ότι κάποιος ξέχασε ένα πουράκι μέσα στο smoothie σου ενώ η φράουλα περνάει σε ρόλο κομπάρσου. Στην εκπνοή από τη μύτη, δεν υπάρχει ούτε γιαούρτι, ούτε καπνός. Υπάρχει φράουλα και μούρα. Τσιμπάει λίγο παραπάνω λόγω οξύτητας και αδυνατώ να αναγνωρίσω αν πρόκειται για βατόμουρο, σμέουρο ή κάτι άλλο. Το χτύπημα είναι πολύ πιο δυνατό από όσο θα περίμενε κανείς και ευτυχώς που δεν το δοκίμασα σε κανένα dripper. Ή έχω γίνει υπερευαίσθητος στη νικοτίνη, η οποία με έτσουξε αρκετά κατά τη ρινική εισπνοή. Άλλη φορά τριάρι υγρό παιδιά, με τσάκισε λίγο! Το ντουμάνι, αντάξιο των προσδοκιών, ακόμα και από σφιχτοτζούρη ατμοποιητή όπως ο Zest. Η επίγευση περιορίζεται στη φράουλα, η οποία επί τη ευκαιρία είναι πάρα πολύ καλή.

Με πολύ απλά λόγια, θα περιέγραφα το υγρό ως ένα ωραιότατο smoothie με μυστήριες νότες, λόγω του καπνού. Ένα πολύ ωραίο υγρό, αρκετά ασυνήθιστο σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει, αλλά όχι του γούστου μου. Φυσικά και αυτό δεν θα παίξει κανένα ρόλο στη βαθμολογία μου. Μου δίνει την αίσθηση ότι αφήνει χώρο για παιχνίδια. Ίσως λίγο μπισκότο, ίσως λίγη καραμέλα, ίσως λίγη βανίλια και για τους λάτρεις των βαρέων γεύσεων, ίσως λίγο μέλι. Ή και συνδυασμός αυτών. Ίσως και μια παραλλαγή με ανανά και πορτοκάλι αντί για φράουλα ακτινίδιο. Υλικά έχετε εκεί στη Lamda, παίξτε άφοβα! Έχω προσφερθεί και στο παρελθόν για πειραματόζωο! Βούτυρο μόνο μη μου βάλετε και με στείλετε αδιάβαστο! 91/100

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική περιγραφη. Ευχαριστούμε και για τα review σου.
    Το πήρα σήμερα και αφού το ατμίζω όλη μέρα μπήκα και διάβασα το review σου. Συμφωνώ σε όλα και στο ότι είναι κάπως βαρύ. Και εγώ 6αρι το πήρα αλλά σε μεγάλη τζούρα όντως χτυπάει παραπάνω από όσο θα περίμενε κανείς από ένα υγρό με 6αρα νικοτίνη. Το επόμενο 3αρι θα το πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή