Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 14 Ice Tea

Egoist No. 14 Ice Tea, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton

Φρεσκάδα από γλυκά ροδάκινα και λεμόνια, σε συνδυασμό με την γλυκύτητα της ζάχαρης και με τη σωστή γεύση του πράσινου τσαγιού. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και έχω αρκετές προσδοκίες καθώς κατά κανόνα τα υγρά με τσάι και φρούτα συνήθως βγαίνουν καλά. Η μυρωδιά λοιπόν από το μπουκαλάκι, είναι απόλυτα σύμφωνη με την περιγραφή. Λεμόνι και ροδάκινο κατά κύματα, αλλά αν κάποιος θέλει να το συσχετίσει με τσάι μόνο από την αίσθηση στη μύτη, θα πρέπει να πάρει ένα φακελάκι Lipton Ice Tea λεμόνι και ένα ροδάκινο και να τα ανοίξει. Εκεί είναι πιο έντονο βέβαια καθώς περιέχει μαύρο τσάι, αλλά ας πάμε να δούμε και τη γεύση του.


Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο στόμα είναι γλυκό λεμόνι. Δεν είναι και σαν να δαγκώνεις το φρούτο, αλλά ούτε και χημικό ή δυσάρεστο. Σε σημεία φαίνεται και το τσάι, το οποίο όμως υπολείπεται αρκετά σε ένταση, ενώ στο βάθος της τζούρας, εμφανίζονται και αρώματα από ροδάκινο. Σε κάποιες επόμενες τζούρες, το λεμόνι ατονούσε κάπως και το τσάι ερχόταν λίγο περισσότερο, αλλά σε μπερδεύει λίγο καθώς το πράσινο τσάι από τη φύση του, έχει οξύτητα και κάποιες αρωματικές νότες που παραπέμπουν σε λεμόνι. Στην εισπνοή από τη μύτη, το τσάι είναι εμφανέστατο ενώ το λεμόνι ακολουθεί από κοντά. Το ροδάκινο όμως, κόντρα σε αυτό που περίμενα, δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου. Στη ρινική εκπνοή, υπάρχει λεμόνι και τσάι, ενώ η αίσθηση του ατμού στρογγυλεύει σε σημείο να νομίζει κανείς ότι έχει και κρέμα το υγρό. Ξανά ντουμάνι και χτύπημα δεν μας ενδιαφέρουν μιας και είναι άρωμα, οπότε πάμε στην επίγευση. Η οποία είναι χαρακτηριστικά στυφή και επίμονη, με κάποια αρώματα λεμονιού να έρχονται στο στόμα σε κάποιες μεμονωμένες στιγμές.

Πολύ θετική εντύπωση μου έκανε η ισορροπία του γλυκού στοιχείου εδώ το οποίο υπάρχει σε ποσότητα «τόσο όσο» χωρίς υπερβολές ή ελλείψεις. Ευχάριστο υγρό για όσους τους αρέσουν αυτές οι γευστικές νότες, και έχει το μαγικό να παραπέμπει σε καλοκαίρι, χωρίς όμως να είναι αυτό που λέμε καλοκαιρινό. 78/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου