Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 17 Jungle Jam

Egoist No. 17 Jungle Jam, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0 MC, 0.75Ω, Drago Cotton

Χυμός από γλυκιά μπανάνα και ώριμο ακτινίδιο με ένα άγγιγμα της βανίλιας custard. Το αποτέλεσμα είναι μία πλούσια φρουτένια γεύση εμπλουτισμένη με κρέμα σαντιγί. Αυτά μας λέει η εταιρία για το υγρό. Ο συνδυασμός δεν φαίνεται καθόλου άσχημος, και το λέω αυτό ελπίζοντας το «άγγιγμα» να είναι όντως άγγιγμα και όχι μία καρδάρα βουτυρόκρεμα! Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι είναι πάρα πολύ καλή. Έχει αρώματα καραμέλας και μπανάνας, με μια οξύτητα να είναι εμφανής ακόμα και στη μύτη. Το συνολικό άρωμα, παραπέμπει σε παιδική φρουτόκρεμα με μπισκότο. Πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.


Ωραίο υγρό, με όλα του τα στοιχεία διακριτά. Στο στόμα έρχεται πρώτα η μπανάνα και στη συνέχεια η κρέμα, και ως γεύση και ως υφή. Στο βάθος της τζούρας εμφανίζεται μια οξύτητα, ενώ το ακτινίδιο είναι περισσότερο εμφανές στην εκπνοή. Η κρέμα όντως είναι στο παρασκήνιο και δεν εμφανίζεται βούτυρο ή παρόμοια γεύση σε κανένα σημείο. Και αυτό το υγρό είναι πολύ ισορροπημένο όσον αφορά την γλυκάδα και την οξύτητα και είναι γενικά πολύ ευχάριστο. Στην εισπνοή από τη μύτη, η κρέμα παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά το τελικό άρωμα παραπέμπει περισσότερο σε γιαούρτι παρά σε κρέμα. Στη ρινική εκπνοή, μπανάνα και ακτινίδιο, με το δεύτερο να κάνει ιδιαίτερα σαφή την παρουσία του. Ντουμάνι και χτύπημα δεν θα σχολιάσω και πάλι καθώς πρόκειται για άρωμα, θα κάνω όμως την παρατήρηση ότι το χτύπημα είναι αρκετά έντονο και δεν ταιριάζει καθόλου με τις γεύσεις τις οποίες μας δίνει το υγρό. Όσον αφορά την επίγευση, δεν έχει ούτε ένταση ούτε διάρκεια. Έχει γλυκάδα και μία απροσδιόριστη μίξη φρούτων, το οποίο δίνει την υφή πολτού. Σε σημεία, αφήνει μία χημική αίσθηση που δίνει την εντύπωση μπανάνας σε σκόνη.

Το υγρό έχει τα καλά του, όπως το ότι οι γεύσεις είναι διακριτές και αποδίδονται πιστά σε καλό ποσοστό αλλά έχει και τα κακά του. Αυτά συμπυκνώνονται σε μια flat αίσθηση η οποία δεν γεμίζει το στόμα και αφήνει συνολικά την αίσθηση τριών ξεχωριστών υγρών που αναμειγνύονται στο στόμα. Σαν να ατμίζεις ταυτόχρονα από τρεις ξεχωριστούς ατμοποιητές. Οι γεύσεις με απλά λόγια, δεν έχουν δέσει και δεν έχουν συνάφεια μεταξύ τους. Για τα γούστα μου το κατατάσσω στα αδιάφορα υγρά και αδυνατώ να του προσδώσω ακριβή χαρακτηρισμό όπως γλυκό ή φρουτένιο. Είναι κάτι στο ενδιάμεσο και η τελική μου γνώμη είναι ότι πρόκειται για ευχάριστο μεν, χωρίς δικό του χαρακτήρα δε υγρό. 63/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου