Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 19 Godfather

Egoist No. 19 Godfather, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton

Γλυκιά ώριμη μπανάνα, ελαφρώς καραμελωμένη με κρέμα και εμπλουτισμένη με μια πινελιά βανίλιας. Το μείγμα έχει τελειοποιηθεί με φρέσκα καβουρδισμένα φιστίκια. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και δεν είναι εύκολο να παραβλέψει κανείς ένα συνδυασμό ο οποίος παραπέμπει στο Grandmaster, υγρό αγαπημένο για κάποιους, μισητό για άλλους. Το άρωμα από το μπουκαλάκι, έχει ως πρωταγωνιστή το φιστίκι το οποίο δίνει την εντύπωση πούδρας. Σε σημεία προσπαθεί να εμφανιστεί και η μπανάνα, ενώ αδυνατώ να εντοπίσω στη μύτη την παρουσία βανίλιας ή καραμέλας. Άδειασμα στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.


Νόστιμο και μπερδεμένο αυτό το υγρό, που με την πρώτη τζούρα μου θυμίζει περισσότερο κανελομπισκότο παρά οτιδήποτε έχει να κάνει με την περιγραφή. Μόλις όμως το στόμα συνηθίσει λίγο τις γεύσεις, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν αρκετά. Η μπανάνα και η καραμέλα είναι καθαρές ως γεύσεις και το φιστίκι δεν υφίσταται ως καθαρή γεύση, αλλά ως κάτι που προσδίδει κάποιες καβουρντισμένες νότες στο υγρό. Σχεδόν ορκίζομαι ότι υπάρχει και κανέλα όπως και κάποιο προϊόν ζύμης, και νομίζω ότι το υγρό φέρνει περισσότερο σε Banana Nut Bread παρά στην περιγραφή που διαβάζουμε. Στην εισπνοή από τη μύτη, η κανέλα και η ζύμη είναι πολύ πιο καθαρά ενώ η μπανάνα περνάει σε ρόλο κομπάρσου, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη υπάρχει μπανάνα και μόνο. Χτύπημα και ντουμάνι και πάλι εκτός ενδιαφέροντος καθώς πρόκειται για άρωμα, ενώ όσον αφορά την επίγευση, έχουμε διάρκεια, μικρή ένταση, μπανάνα, καραμέλα και κάτι καβουρντισμένο.

Πολύ καλή υλοποίηση το συγκεκριμένο άρωμα, το οποίο είναι πολύπλοκο με τα στοιχεία του να αποδίδονται ευχάριστα και με ωραία ομογενοποίηση. Απορώ με την περιγραφή βέβαια η οποία δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με το γευστικό αποτέλεσμα, γεγονός για το οποίο εύχομαι να ευθύνεται ο δαίμων του τυπογραφείου. Μου άρεσε αρκετά πάντως. 74/100 που θα ήταν πολύ παραπάνω αν η περιγραφή ανταποκρινόταν σε αυτό που εγώ εξέλαβα από το υγρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου