Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 2 Peachy Ice Cream

 Είναι κάμποσος καιρός που ο Κωνσταντίνος, εκείνος ο «αχώνευτος» (ξέρει αυτός!!!), από το Atmistique μου έστειλε για δοκιμή αυτά τα αρώματα για να τα δοκιμάσω και να γράψω τις εντυπώσεις μου. Λίγος ο χρόνος, πολλά τα ζουμιά, τώρα έκατσα να τα βάλω κάτω. Ακριβώς επειδή είναι μπόλικα, ενώ στο blog θα τα βάλω κανονικά, στο vaping.gr θα τα βάλω σε δύο μέρη. Τα καλά παιδιά στο Atmistique λοιπόν, για να με βγάλουν από τον κόπο των ιδιοκατασκευών, μου έστειλαν έτοιμα σαμπλάκια, φτιαγμένα με 6mg Νικοτίνη, 50/50 βάση (αγνώστων λοιπών στοιχείων) και με συγκέντρωση αρώματος 10%. Τα αρώματα αυτά λοιπόν, παράγονται στη Σλοβενία, κυκλοφορούν σε γυάλινα μπουκαλάκια των 20ml, χωρίς σταγονόμετρο οπότε προμηθευτείτε πιπέτες, και η εταιρεία προτείνει αραιώσεις 9-19% σε κάποια, 10-20% σε άλλα. Εκτός από τα σαμπλάκια, ο Κωνσταντίνος μου έστειλε και μια κανονική συσκευασία από ένα άρωμα της επιλογής μου, και με διαβεβαίωσε ότι το 10% είναι υπέρ αρκετό ως συγκέντρωση. Το κόστος τους είναι στα €13.90 ανά μπουκαλάκι, το οποίο με 10% συγκέντρωση, είναι ικανό να μας δώσει 200ml υγρό αναπλήρωσης. Το κατά πόσο αυτό είναι πολύ ή λίγο, φυσικά θα πρέπει να το κρίνει ο κάθε ενδιαφερόμενος! Προειδοποιώ από τώρα ότι τα δύο υγρά τα οποία έχουν τη λέξη custard στον τίτλο τους, δεν πρόκειται να τα δοκιμάσω, οπότε πάμε να δούμε τα υπόλοιπα ένα ένα.


Egoist No. 2 Peachy Ice Cream, 6mg, 50/50, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.60Ω, Drago Cotton

Ζουμερά ροδάκινα που αναμειγνύονται με κρέμα και μια νότα από βανίλια Delux. Αυτά βρίσκω στη σελίδα του Atmistique για το υγρό. Από πολλές προηγούμενες δοκιμές μου, έχω διαπιστώσει ότι το ροδάκινο είναι ένα από τα φρούτα τα οποία έχουν πολλές αποτυχίες στη σωστή τους απόδοση στο άτμισμα. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, έρχεται ένα πολύ ωραίο άρωμα από ροδάκινο. Στη μύτη φαντάζει αρκετά γλυκό και μοιάζει περισσότερο με μαρμελάδα. Στοιχεία κρέμας ή βανίλιας δεν αναγνώρισα, οπότε αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε στο άτμισμα. Άδειασα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή λοιπόν και έβαλα μπρος.

Η γεύση λοιπόν, δεν ξεφεύγει και πολύ από άλλες απόπειρες που έχουν γίνει στο παρελθόν για την απόδοση ενός καλού ροδάκινου σε υγρό αναπλήρωσης. Η γεύση του ροδάκινου είναι πολύ πίσω και εμφανίζεται και πάλι μια ψωμένια αίσθηση στον ατμό. Υπάρχει αρκετή γλύκα, λείπει η οξύτητα και λείπει και αυτή η πηχτή και γεμάτη υφή του φρούτου. Το σκηνικό αλλάζει αρκετά προς το καλύτερο, αν κατευθύνει κάποιος τον ατμό προς τα πλάγια τμήματα της γλώσσας, οπότε και πλησιάζει πολύ περισσότερο τη γεύση του φρούτου, με τις ελλείψεις που ανέφερα πιο πριν να παραμένουν. Σε εκείνο το σημείο, η γλυκάδα αυξάνει κατά πολύ και μπορεί κάποιος με λίγη φαντασία και σε συνδυασμό με την έλλειψη οξύτητας, να θεωρήσει ότι πρόκειται για κρέμα, την αίσθηση του παγωτού δηλαδή. Στην εισπνοή από τη μύτη, η απόδοση του αρώματος δεν είναι και πολύ καλή, με κάτι που θυμίζει κρέμα και ξύλο ή χαρτόνι βρεγμένο από χυμό ροδάκινο. Στην εκπνοή από τη μύτη, η απόδοση του ροδάκινου είναι αρκετά πιο ευχάριστη και ίσως εμφανίζονται και κάποια στοιχεία βανίλιας. Χτύπημα και ντουμάνι δεν θα μας απασχολήσουν εδώ, καθώς πρόκειται για αρώματα και ο καθένας μπορεί να τα φέρει στα μέτρα του. Θα την κάνω όμως την παρατήρηση! Δεν ξέρω ποια βάση χρησιμοποιήθηκε αλλά για 50/50 και 6mg, έχει και ελαφρύ χτύπημα και άφθονο ντουμάνι! Η επίγευση του υγρού, δεν είναι ούτε έντονη, ούτε επίμονη. Θυμίζει δε μαρμελάδα ροδάκινο, και γενικά την αίσθηση ενός κρουασάν με γέμιση ροδάκινο, χωρίς την ένταση της ζύμης.

Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και πολύ, ούτε όμως και ότι με χάλασε. Το βλέπω να ταιριάζει πάρα πολύ με τίποτα μπισκότα, βάφλες, τάρτες και ζύμες γενικά. Με λίγη φαντασία, ίσως και με κάποιο πουρένιο καπνικό, ακόμα θυμάμαι κάτι πουράκια των €1.50 με γεύση ροδάκινο τα οποία τα σπάγανε! 72/100

2 σχόλια:

  1. Εφτιαξα 100ml με 20%. Με μπουχτίζει λίγο η γλυκή γαλατίλα του αλλά μου αρέσει το ροδάκινο που βγάζει. Θέλω να δοκιμάσω να προσθέσω κάτι σε ζύμη όπως προτείνεις ωστε να γίνει μια τάρτα ροδάκινο ας πούμε. Τι μπορώ να ζητήσω απο το μαγαζί της γειτονιάς; Και πόσο % να προσθέσω; Μπράβο για τα λαχταριστά αρθρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση της δημοσίευσης. ΔΕΝ κοιτάω και πολύ συχνά τη σελίδα του blog και για κάποιο λόγο δεν έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος δημοσιεύσει σχόλιο.

      Δυστυχώς απέχω εδώ και καιρό από τις ιδιοκατασκευές και έχω μείνει λίγο πίσω σχετικά με το τι κυκλοφορεί στην αγορά. Ακούω όμως ωραία πράγματα για το Graham Cracker και το Pie Crust της TPA αν δεν κάνω λάθος. Ελπίζω στον ενάμιση μήνα που μεσολάβησε να έχεις βρει άκρη φυσικά...

      Διαγραφή