Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 21 Jesus Juice

Egoist No. 21 Jesus Juice, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton

Ώριμα φουντούκια και φιστίκια προσδίδουν ένα απίστευτο βάθος γεύσης, μία απαλότητα και μία παιχνιδιάρικη γλυκύτητα που όλοι έχουν αγαπήσει. Αυτά τα φρούτα αναμειγνύονται με απαλή κρέμα που παρασκευάζεται από φρέσκο γάλα, ενώ έχει τελειοποιηθεί με μαλακή πικάντικη βανίλια. Αυτά μας λέει η εταιρεία από αυτό το υγρό. Ο τίτλος Jesus Juice προσωπικά μου θυμίζει σκηνές από το Supernatural, όπου και ονόμαζαν έτσι τον αγιασμό. Άλλο ένα υγρό θυμάμαι με κάτι τέτοιο στην περιγραφή, το οποίο λεγόταν Peanut Butter & Jesus. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ιησούς, ήταν κάτι βατόμουρα... Η μυρωδιά από το μπουκαλάκι είναι πολύ απλή και οικεία. Καραμέλα, βανίλια και νότες που παραπέμπουν σε ψημένα αμύγδαλα. Ένας συνδυασμός ο οποίος φέρνει μνήμες από κλασσικά παγωτά της δεκαετίας ’80 και ’90... Άδειασμα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή λοιπόν και πάμε να δούμε τι λέει και από γεύση.


Άλλο ένα πολύπλοκο και καλό άρωμα λοιπόν. Στην αρχή της τζούρας, έχουμε κρέμα, βανίλια και φουντούκι ως τα κυρίαρχα στοιχεία. Στο βάθος και προς το τέλος της τζούρας, έρχεται μια αλμύρα και η χαρακτηριστική γεύση του πολύ καβουρντισμένου φιστικιού και μια έντονη οξύτητα από φρούτα. Εκεί επικέντρωσα τις δυνάμεις μου προσπαθώντας να τα αναγνωρίσω. Καταλήγω λοιπόν ότι πρόκειται για berries, με το βατόμουρο και το σμέουρο να είναι πιο έντονα ενώ διατηρώ την επιφύλαξη να υπάρχουν και άλλα. Στην εισπνοή από τη μύτη, έχουμε κρέμα και ξηρούς καρπούς ενώ στη ρινική εκπνοή, η κρέμα βγαίνει περισσότερο ενώ ακολουθείται άλλοτε από ξηρούς καρπούς και άλλοτε από berries. Ντουμάνι και χτύπημα και πάλι δεν θα σχολιάσω καθώς πρόκειται για άρωμα, θα κάνω όμως την παρατήρηση ότι το χτύπημα είναι ενοχλητικά δυνατό και πλήρως αταίριαστο με το γευστικό προφίλ του υγρού. Σαν επίγευση, διακρίνω μέτρια ένταση και χαμηλή επιμονή, με νότες που θυμίζουν cheesecake γαρνιρισμένο με ξηρούς καρπούς.

Δυσκολεύομαι να αποφανθώ αν το υγρό είναι του γούστου μου ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για υγρό με περίπλοκο προφίλ και γευστικές επιμέρους νότες. Τείνω να καταλήξω στο ότι μου αρέσει αυτό το υγρό, αλλά όχι για όλες τις ώρες. Μάλλον πρόκειται για κάτι που κινείται στις γραμμές του επιδορπίου ατμίσματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει ωραία και άλλες ώρες της ημέρας. 79/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου