Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 3 Strawberry Ice Cream

Egoist No. 3 Strawberry Ice Cream, 6mg, 50/50, KF3.1ES Clone, 0.32mm SS316L, 3.0mm MC, 0.60Ω, Drago Cotton

Παγωτό φράουλα! Φρέσκιες ώριμες φράουλες σε ένα υπέροχο μείγμα με φρέσκο γάλα και ένα άγγιγμα από τραγανό παγωτό χωνάκι. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό. Υπό κανονικές συνθήκες, η περιγραφή θα με τρομοκρατούσε λίγο, αλλά αφού δοκίμασα το προηγούμενο, αναμένω κάτι σε παρόμοια επίπεδα. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, το άρωμα παραπέμπει πραγματικά σε παιδικά χρόνια. Θυμάστε ένα παγωτό πατούσα από την ΕΒΓΑ? Δεν ήταν ποιότητας ικανής να το εντάξει στο παλμαρέ της Haagen Dazs αλλά όλοι οι κάπως παλαιότεροι σε κάποια στιγμή της ζωής μας, βρεθήκαμε με τη μύτη λερωμένη καθώς δεν ήταν και πολύ βολική η μεγάλη επιφάνεια του εν λόγω παγωτού. Και μιλάω για την παλιά έκδοση, πριν βάλουν σοκολάτα στα δάχτυλα! Εννοείται ότι κρατάω μικρό καλάθι αδειάζοντας το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή.

Ορθώς εκράτησα λοιπόν μικρό καλάθι. Η γεύση του υγρού, παραπέμπει σε άλλη μία παιδική ανάμνηση, το γιαούρτι Veloutella της ΦΑΓΕ, το οποίο ήταν ροζ, αυτό με τη φράουλα τουλάχιστον (έβγαινε και σε μπανάνα αν θυμάμαι καλά). Υπάρχει οξύτητα, το υγρό βγάζει μια γιαουρτίλα και η φράουλα, ενώ είναι αρκετά καλύτερη από τις περισσότερες που κυκλοφορούν, και πάλι χωλαίνει σε αρκετά σημεία, θυμίζοντας σος φράουλας από αυτή που βρίσκουμε στην κορυφή ενός cheesecake, με κάποια λίγα χημικά στοιχεία και με αισθητή έλλειψη γλυκάδας. Στη ρινική εισπνοή, αυτή η γιαουρτίλα αυξάνεται κατά πολύ, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, η αίσθηση της φράουλας είναι βελούδινη και πολύ ευχάριστη. Χτύπημα και ντουμάνι και πάλι δεν θα σχολιάσω, είπαμε, με άρωμα έχουμε να κάνουμε και όχι με έτοιμο υγρό αναπλήρωσης. Η επίγευση, και πάλι άτονη και χωρίς επιμονή, στερείται χαρακτηριστικής γεύσης. Αφήνει ένα στόμα γεμάτο όμως, με κάτι το οποίο άλλοι θα αντιληφθούν ως γιαούρτι, άλλοι ως κρέμα γάλακτος και άλλοι ως ελαφριά κρέμα cheesecake.

Σίγουρα μακριά από τα γούστα μου το υγρό, με απόδοση μακριά από την περιγραφή του, αλλά καθόλου μα καθόλου κακό. Χάνει βαθμούς λόγω πιστότητας, θα προτιμούσα μια περιγραφή του στυλ frozen yoghurt φράουλα. Και ακριβώς επειδή κινείται μακριά από τα γούστα μου, θεωρώ ότι στους λάτρεις της φραουλόκρεμας θα βρει το κοινό που θα το αγκαλιάσει. 53/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου