Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 8 White Castle

Egoist No. 8 White Castle, 6mg, 50/50, Tobecco KF4, 0.28mm Kanthal D, 2.5mm MC, 1.60Ω, Drago Cotton

Πολύτιμη κρέμα καρύδας γεμάτη με καβουρδισμένα αμύγδαλα, καφέ, μπέρμπον και μία υποψία από εκλεκτό ουίσκι. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το άρωμα, και είναι φυσικά αδύνατον να μην έρθουν στο μυαλό γεύσεις και αρώματα από άλλο πασίγνωστο υγρό, τόσο λόγω τίτλου όσο και λόγω συστατικών. Ανοίγοντας λοιπόν το μπουκαλάκι, το άρωμα που έρχεται στη μύτη είναι καβουρντισμένος ξηρός καρπός. Είναι πολύ έντονο και αδυνατώ να καταλάβω σε αυτό το σημείο αν πρόκειται για φουντούκι ή αμύγδαλο. Ελάχιστα αρώματα έχω πετύχει με καβουρντισμένο αμύγδαλο και από αυτά ακόμα λιγότερα που να άξιζαν πραγματικά, οπότε μένει να δούμε τι γίνεται και εδώ. Η ένταση των ξηρών καρπών είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο στη μύτη οπότε άδειασα το μπουκαλάκι στον ατμοποιητή και προχώρησα στη γευστική δοκιμή.


Διαβάζοντας την περιγραφή, δεν θα πίστευα με τίποτα ότι ένα υγρό με τόσες γεύσεις μέσα, θα ήταν τόσο ελαφρύ και ισορροπημένο, με καμία γεύση να μην επιβάλλεται στις άλλες. Και αυτό είναι το καλύτερο στοιχείο του υγρού. Υπάρχει γλύκα, υπάρχουν ψημένες νότες και υπάρχει και η αίσθηση του ξηρού καρπού. Στο βάθος της τζούρας, εμφανίζεται και μια αίσθηση αλκοόλ, αλλά αν πω ότι μπορεί να καταλάβει κάποιος αν πρόκειται για ουίσκι, μπέρμπον, single malt, cognac, armagnac ή οτιδήποτε άλλο, τότε θα σας δουλεύω και δεν το θέλω. Αν το δοκίμαζα χωρίς να γνωρίζω την περιγραφή, θα έλεγα ότι πρόκειται για λικέρ, και με το ξηροκάρπι, θα έλεγα Frangelico. Πήρε αρκετές τζούρες για να εμφανιστεί μια ιδέα καρύδας την οποία αν δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μου το Castle Long, δεν θα αναγνώριζα με τίποτα, αλλά μέχρι εκεί. Κρέμες, μαύρες ζάχαρες και τα λοιπά, πουθενά. Τουλάχιστον σε σημείο να δίνουν χαρακτηριστική γεύση. Στη ρινική εισπνοή και πάλι εμφανίζεται ένα τσούξιμο από τη νικοτίνη αλλά όχι σε βαθμό που να ενοχλεί και να με αποτρέπει από το να το ψάξω παραπάνω. Εδώ φαίνεται καθαρά το ψημένο αμύγδαλο και έντονες νότες από αλκοόλ. Νέο στοιχείο το οποίο το κάνει πολύ ευχάριστο στη μύτη είναι η αίσθηση της καραμέλας που εμφανίζεται. Στην εκπνοή από τη μύτη, το υγρό αλλάζει τελείως συμπεριφορά και ευθαρσώς λέω ότι είναι σχεδόν ταυτόσημο με το Supreme της Eliquid France. Η επίγευση είναι χαλαρή αλλά επίμονη, με πολλά στοιχεία γλύκας και ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο θυμίζει μπισκότο καραμέλας και ξηρούς καρπούς.

Όσοι έχετε την εντύπωση ότι με αυτό το άρωμα θα φτιάξετε Castle Long, να την αποβάλλετε άμεσα. Θα φτιάξετε σίγουρα ένα πολύ ωραίο υγρό με ισορροπία, ωραίες γεύσεις και άξιο συνοδό για τον καφέ. 83/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου