Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Egoist - No. 9 Wizard's Bacco

Egoist No. 9 Wizards Bacco, Phenomenon Zest, Clapton, 2.0 MC, 0.75Ω, Drago Cotton

Καπνός αναμεμειγμένος με νότες αμυγδάλου, καραμέλας και βανίλιας. Το αποτέλεσμα είναι μια βαθιά ελαφρώς γλυκιά καπνική γεύση. Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό και δεν μπορώ παρά να περιμένω κάτι σε στυλ παλιού καλού κλασσικού RY4. Για να δούμε. Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, η καραμέλα χτυπάει κόκκινο. Μαζί με λίγη βανίλια. Μπορεί να φταίει το μέγεθος του στομίου του δοχείου, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι καπνικό στη μύτη. Κάποιες νότες ψημένες όμως είναι φανερές. Με την ελπίδα να μην πέσω σε κανένα βουτυρένιο καπνικό, γέμισα τον ατμοποιητή και προχώρησα στη δοκιμή. 

Ή μας δουλεύει με την περιγραφή η εταιρεία, ή το στόμα μου κάνει πουλάκια. Εναλλακτικά, δεν έχει βάλει απλό καπνικό μέσα ο κατασκευαστής, αλλά ανατολίτικα καπνά πίπας. Αρώματα μαύρης σοκολάτας και βύσσινο είναι κυρίαρχα σε αυτό το υγρό, ενώ στο βάθος της τζούρας οι γεύσεις στρογγυλεύουν πάρα πολύ και αφήνουν στο στόμα μια πολύ γλυκιά βανίλια. Σκέφτηκα ότι μπορεί να κάνω και λάθος αλλά το δούλεψα κι άλλο και βρήκα στοιχεία οξύτητας. Δεν χωράει αμφιβολία, ο καπνός της περιγραφής έχει κι άλλα μέσα και το βύσσινο το υπογράφω! Στη ρινική εισπνοή τα είδα όλα από το τσούξιμο καθώς η νικοτίνη βαράει άσχημα, αλλά κατάφερα να ανακαλύψω ένα άρωμα σαν καπνιστή σοκολάτα. Στην εκπνοή από τη μύτη, μένει ένα πολύ ωραίο καπνικό άρωμα και τίποτα άλλο. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι δεν πρόκειται για Virginia! Ντουμάνι δεν θα σχολιάσω και πάλι, θα σχολιάσω όμως το χτύπημα το οποίο μου άλλαξε επιεικώς τα πετρέλαια. Μην μπερδεύτηκε ο Κωνσταντίνος και μου έβαλε 9ρι? Η επίγευση είναι μέτριας έντασης αλλά αρκετά επίμονη, και αφήνει πολλές ψημένες νότες στο στόμα, φέρνοντας αρκετά σε ξηρό καρπό.

Πολύ ωραίο καπνικό άρωμα, με δυνατή γεύση, που συνδυάζει ένταση, δύναμη και ωραίες επιμέρους νότες. Θα μπορούσα σίγουρα να το εκτιμήσω καλύτερα αν ήταν τριάρι αλλά μπορώ να πω με άνεση ότι παρά την έντονη γεύση, δεν κουράζει καθόλου. Χάνει πόντους για την ελλιπή περιγραφή καθώς παίρνεις κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιμένεις. Χωρίς αυτό να το κάνει άσχημο υγρό. Απλά, έχω την εντύπωση ότι σε θέματα περιγραφής, πρέπει να απαιτούμε να πλησιάζουν λίγο την πραγματικότητα. Μου θύμισε λίγο το Abyss από τα παλιά Vapeheaven Premium, και το συστήνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των καπνικών με έντονες επιμέρους γεύσεις. 85/100.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου