Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

The Vape Laboratory - Lamda for Λiquid RY GR

RY GR, 6mg, Phenomenon Zest, Clapton (26/32+Ribbon), 2.5mm MC, 0.50Ω, Cotton Bacon.

Vape mail την προηγούμενη Τρίτη, κάπως απροειδοποίητα. Σκαει μύτη ο κούριερ με ένα γιγάντιο κουτί και μετά την αρχική μου αντίδραση (WTF δηλαδή), αποφάσισα να το ανοίξω. Εκτός λοιπόν από το μπουκαλάκι, είχε μέσα και ένα ωραιότατο σημειωματάριο με το logo της εταιρείας και ένα μπλουζάκι που από τη μία έχει το Logo της εταιρείας και από την άλλη το username μου. Απόπειρα δωροδοκίας (χιουμοράκι) μου μυρίζει αλλά όχι, δεν μασάω από κάτι τέτοια και παραμένω αδέκαστος και όσο γίνεται αντικειμενικός. Πριν ψάξω το οτιδήποτε, πήγα μια τσάρκα από το Vape Corner και για καλή μου (έτσι νόμιζα) τύχη, έπαιζε ένας καθαρός Avocado με διπλό κλάπτον σαν αυτό που είχα στο Φαινόμενο. Έσταξα λίγο, τράβηξα μια τζούρα και τα είδα κωλυόμενα από το χτύπημα. Τόσα βατ, αέρας και νικοτίνη, σίγουρα too much για μένα. Από το λίγο που κατάφερα να γευτώ, μεταξύ μπινελικίων και βήχα, κατάλαβα ότι στο Φαινόμενο θα έπαιζε σωστά το υγρό. Εννοείται πως δεν έκατσα στα αυγά μου και μόλις έφτασα σπίτι, το έβαλα σε Φαινόμενο, KF3.1ES Clone και Tobecco KF4, τους τρεις πιστούς μου συντρόφους στις γευστικές αναζητήσεις. Έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όντως το Φαινόμενο το δούλευε εξαίρετα. Έτσι, τρεις μέρες μετά, γέμισα το τανκάκι του Zest για τρίτη φορά ώστε να γράψω τις εντυπώσεις μου.


Το RY GR είναι η εκδοχή της Lamda σε ένα καπνικό που μπορεί να "γράψει" γευστικά σε τανκάτους τσιγαρίσιους, αλλά και ατμοποιητές υψηλής κατανάλωσης. Τα αρώματα ευρείας κυκλοφορίας που χρησιμοποιούνται στην πληθώρα των υγρών αναπλήρωσης δεν ικανοποίησαν την Lamda σε αυτό το εγχείρημα. Αναγκαστικά ο μοναδικός δρόμος ήταν στο να δημιουργήσουμε οι ίδιοι το άρωμα με το οποίο εν τέλει παρασκευάζεται το υγρό. Μετά από 1,5 χρόνο έρευνας καταλήξαμε σε κάτι διαφορετικό που ξεφεύγει μεν αλλά ταυτόχρονα είναι κοντά σε αυτό που έχουμε συνηθίσει να χαρακτηρίζουμε ως καπνικό.
Γευστικό προφίλ : Sweet leaf Virginia, καραμέλα, ελάχιστη βανίλια & μια μικρή δόση από τασάκι.
Το RY GR είναι διαθέσιμο σε συγκεντρώσεις νικοτίνης 3, 6 και 12mg/ml σε ένα χαρμάνι όπου επικρατεί η φυτική γλυκερίνη (VG) (30% PG / 70% VG). Αυτά μας λέει η εταιρεία για το υγρό. Ανοίγοντας το μπουκαλάκι, επικρατεί μια μυρωδιά γλυκιάς καραμέλας με καπνικό υπόβαθρο. Έχω ξανασυναντήσει παρόμοια μυρωδιά στο After-8 Smoky Caramel, και δεν με είχε χαλάσει καθόλου. Γνωρίζοντας τι να περιμένω, έβαλα υγρό στον ατμοποιητή και ξεκίνησα την δοκιμή μου παρέα με την καθιερωμένη βραδινή μου μπυρίτσα.

Το πρώτο που πρέπει να πω είναι ότι το υγρό είναι εξαιρετικά παχύρρευστο οπότε μία προσοχή στην τροφοδοσία τη θέλει. Προσωπικά άνοιξα μιάμιση στροφή την καμπάνα και τράβηξα και κάτι τζούφιες. Στο στόμα λοιπόν, έρχεται μια καθαρά καπνική γεύση στην αρχή που περισσότερο φέρνει σε Kentucky και Burley καπνά παρά σε Virginia, τουλάχιστον όπως το ξέρουμε στα υγρά αναπλήρωσης. Και το Burley βέβαια, τα σκούρα Virginia έχει ως βάση. Ταυτόχρονα, έρχεται ένα κύμα καραμέλας που έχει την αίσθηση της αλατισμένης καραμέλας, ενώ η τζούρα τελειώνει με έντονες νότες αμμωνίας, αυτό που αν δεν είχε καθαρίσει η γεύση μας, θα ονομάζαμε τασάκι. Βανίλια δεν αναγνώρισα αυτόνομη, αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι το συστατικό το οποίο αμβλύνει τις νότες του καπνού. Έχει μια φρουτώδη αίσθηση σε σημεία, αλλά ποτέ αρκετά έντονη ώστε να μπορέσω να αναγνωρίσω το φρούτο που πρέπει να έχει μπει μέσα για να δέσει το υγρό. Μου δίνει επίσης την εντύπωση ότι περιέχει και κάποιο μπαχαρικό, καθώς πιάνω κάποιες ξυλώδεις και πικάντικες νότες, χωρίς όμως να μπορώ να πω με σιγουριά τι. Στη ρινική εισπνοή, ο συνδυασμός του «τασακιού» και της νικοτίνης, αφήνει ένα κάψιμο στη μύτη το οποίο πραγματικά με γυρνάει πίσω σε εποχές τσιγάρου, αλλά χωρίς τη μπόχα. Μου έκανε επίσης και φτέρνισμα, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι έχει πέσει και λίγο πιπέρι ή τσίλι στη συνταγή, αλλά χωρίς να μένει χαρακτηριστικό άρωμα. Ο καπνός υπερέχει σίγουρα και εμφανίζεται και ελάχιστη καραμέλα. Στην εκπνοή από τη μύτη, έχουμε έντονες καπνικές νότες μαζί με ξύλο, ή κάτι άλλο ψημένο. Η παραγωγή ατμού είναι παραπάνω από το αναμενόμενο, ενώ το χτύπημα είναι ικανό να καλύψει κάθε νεοεισερχόμενο στον ατμό, γεγονός που με κάνει να παρακαλέσω την επόμενη φορά που θα μου στείλουν υγρό για δοκιμή, να είναι τριάρι, πονάω λέμε! Η επίγευση είναι μακρά, καπνική και χαμηλή σε ένταση. Αφήνει ένα κάψιμο στο στόμα, μαζί με νότες καραμέλας και καπνού.


Αν αυτό το υγρό είχε κυκλοφορήσει 4 χρόνια πριν, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για νέο είδος καπνικού RY. Δυστυχώς, κάποιος διαβάζοντας RY, έχει πλέον συγκεκριμένες προσδοκίες για το καπνικό που θα δοκιμάσει. Δεν θα λάβω αυτό το γεγονός υπ' όψιν όμως και θα πω ότι πρόκειται για ένα ευχάριστο καπνικό το οποίο το δοκίμασα υπό διάφορες συνθήκες. Και ταίριαξε με όλες. Πρωινός και μεσημεριανός καφές, μπύρα, ποτό, κρασί και φαΐ. Το χτύπημα με δυσκόλεψε λίγο το πρωί, αλλά ευτυχώς έχω κάβα σκέτη βάση και μπορώ να ανταπεξέλθω σε τέτοιες δυσκολίες. Είναι ένα υγρό αρκετά διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, το οποίο παίζει μεταξύ ισορροπίας και άτονης γεύσης. Μεγάλο του ατού, είναι η all day δυνατότητά του, χωρίς να κουράζει. Οι γλυκές του νότες δεν είναι τόσο έντονες ώστε να ενοχλήσουν σε στιγμές που θέλουμε κάτι βαρύ να 'ούμ, και πιστεύω ότι θα βρει οπαδούς, ιδιαίτερα ανάμεσα στους πρόσφατα ενταγμένους στις ατμιστικές τάξεις. 91/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου