Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Black Note - Forte



Forte, 6mg, Phenomenon Zest, Ni200 0.28mm, 2mm MC, 0.13Ω, Nakamitchi.

Καλλιεργημένα στα γόνιμα ηφαιστειακά χώματα της Νάπολης, τα τύπου Burley καπνά μας ωριμάζουν στον θερμό ιταλικό ήλιο πριν ξηρανθούν στον αέρα υπό σκιάν. Με μια ελαφρώς γλυκιά γεύση, το Forte προσφέρει την πλούσια σε σώμα γεύση και μια πλούσια ατμιστική εμπειρία, αναμενόμενη από καπνά Burley. Στη μουσική, το Forte είναι μία δυναμική μουσική σήμανση που σημαίνει δυνατή μουσική. Η εταιρεία, μας λέει ότι οι γευστικές νότες του υγρού, προχωρούν σταδιακά προς την κορύφωσή τους, αυξάνοντας τον όγκο, το βάθος και την έντασή τους.

Τα καπνά τύπου Burley, σχεδόν δεν περιέχουν σάκχαρα και δίνουν πιο στεγνό και γεμάτο άρωμα από τα Virginia. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε καπνά πίπας ενώ προέρχονται από γενετικό «λάθος» και τυχαία ανακάλυψη, προερχόμενη από παλαιότερη ποικιλία Burley με ρίζες στο Kentucky. Αν μη τι άλλο, όλες αυτές οι πληροφορίες μου άνοιξαν την όρεξη.

Άνοιξα λοιπόν το μπουκαλάκι και το έφερα στη μύτη. Μία δυνατή, γήινη μυρωδιά καπνού με χτύπησε δυνατά. Μέχρι στιγμής, έχει το πιο έντονο άρωμα από όλα. Όπως με όλα, μοίρασα το υγρό στους τρεις ατμοποιητές μου και άρχισα να δοκιμάζω για να δω με ποιον θα ασχοληθώ σε βάθος. Τελικά κατέληξα στον Phenomenon γι αυτό το υγρό. Το πρώτο το οποίο είναι εμφανές, είναι η ομοιότητά του με το Legato. Ταυτόχρονα είναι φανερές οι ρίζες που έχουν αυτά τα καπνά στο Virginia. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχουν και μεγάλες διαφορές οι οποίες γίνονται αντιληπτές όσο περνάει η ώρα. Από όλα τα υγρά μέχρι στιγμής, αυτό έχει την πιο τσιγαρίσια αίσθηση. Είναι ξηρό και δυνατό, με λιγότερο ψημένη αίσθηση και με μία γλυκάδα που εμφανίζεται σε κάποια σημεία, για να εξαφανιστεί αμέσως πίσω από την ξηρότητα που είναι το κυριότερο σημείο αυτού του υγρού. Στη ρινική εισπνοή, νομίζεις ότι πρόκειται για ένα Virginia το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία για να χάσει τη φυσική του γλύκα. Στη ρινική εκπνοή ο ατμός είναι σχετικά ουδέτερος αφήνοντας όμως κάποιες ξυλώδεις νότες. Η παραγωγή ατμού είναι αρκετή ενώ το χτύπημα εύκολα θα μπορούσε να κάνει τον ατμιστή να πιστέψει ότι πρόκειται για 9ρι υγρό. Η επίγευσή του είναι επίμονη, αρκετά πικρή με ένα ελαφρύ κάψιμο στο στόμα, με τίποτα όσο του Adagio, σε σημείο να με κάνει να πω «τι διάολο, αφού το έχω κόψει το κάπνισμα, γιατί το στόμα μου είναι τσαρούχι?». Παρόλο που τα καπνά Burley προτιμούνται σε χαρμάνια πίπας, μπορώ με ευκολία να πω ότι σε όποιον λείπει το τσιγάρο, αυτό είναι το υγρό του. Αποτέλεσε εξαιρετική συνοδεία και στον πρωινό καφέ αλλά και στη βραδινή μπύρα. 95/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου