Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Black Note - Introduction



Λίγα πράγματα γνωρίζουμε γι αυτά τα υγρά στην Ελλάδα, καθώς δεν κυκλοφορούν εδώ. Ελάχιστοι ατμιστές μπήκαν στον κόπο να τα δοκιμάσουν και δεν μας κατηγορώ καθώς το κόστος τους είναι μεγάλο. Επιπλέον, σε εποχή με έλεγχο κεφαλαίων, και ιδιαίτερα όσον αφορά παραγγελία από εταιρεία που δεν δέχεται Pay Pal, δεν είναι και εύκολο να τα αποκτήσεις. Εδώ λοιπόν καθάρισε ο συνατμιστής renesis ο οποίος διέθετε αγγλική κάρτα και έτσι μπόρεσα να κάνω μια παραγγελία. Έτσι, στις 26/08 παράγγειλα τρία sample packs, γνωστά και ως Notebooks. Περισσότερα γι αυτό μετά. Στο καπάκι, άρχισα την έρευνά μου, η οποία είχε «μπόλικο» προϊόν.

Η εταιρεία λοιπόν, προσφέρει 8 υγρά, όλα καπνικά που προέρχονται από φυσική απόσταξη καπνών. Το καθένα από αυτά παρουσιάζεται ως μέρος μιας μουσικής συμφωνίας, και τέτοιο όνομα έχει. Τα υγρά προσφέρονται σε συσκευασίες των 30ml και σε sample pack 8*7,5ml το οποίο έχει κόστος όσο ακριβώς δύο μπουκάλια. Το κόστος ανέρχεται σε $29 ανά 30ml ή $58 το sample pack. Τα μεταφορικά ανέρχονται σε $24 για την Ελλάδα, έτσι τα τρία πακέτα που παρήγγειλα (ένα τριάρι, ένα εξάρι και ένα δωδεκάρι), και δεν ήταν όλα για μένα, κόστισαν $198 ή €175 με την τότε ισοτιμία. Και εδώ αρχίζει η περιπέτεια. Όπως και με τα 5Pawns πέρυσι, το δέμα φαινόταν κλεισμένο από το ΚΔ Ιωαννίνων από τις 02/09. Καλός χρόνος. Στις 09/09 αποφάσισα να πάω μέχρι το ταχυδρομείο να ελέγξω και όντως ήταν εκεί. Άνοιξα το δέμα, έβγαλα τις τρεις κασετίνες και έβαλα τις φωνές: είχαν στείλει 3 12ρια πακέτα και μάλιστα από το ένα είχαν σπάσει δυο μπουκαλάκια. Αμέσως έστειλα οργισμένο mail και εντός ωρών είχα tracking για τρία καινούρια πακέτα εντελώς δωρεάν. Ηρέμησα κάπως, αλλά μου έμεινε το φάουλ των πλαστικών μπουκαλιών και της έλλειψης προστατευτικού υλικού στο δέμα. Έτσι, έκατσα να γράψω τα εισαγωγικά, δοκιμάζοντας παράλληλα τα 12ρια, με σκοπό να περιμένω να έρθουν τα 6ρια μου για να μπορέσω να προχωρήσω.

Εδώ, πρέπει να πω κάποια πράγματα για την εταιρεία και τις πολιτικές της. Προσφέρει reward points με την εγγραφή στη σελίδα, για την συνδρομή στο newsletter και για κάθε φίλο που κάνεις refer μέσα από link που σου δίνουν με την παραγγελία. Κορυφαία θεωρώ επίσης και την προσωποποιημένη ετικέτα, μπορείς να παραγγείλεις για δώρο και αυτός που θα το λάβει θα έχει ετικέτα με μήνυμα επιλογής μας. Επιπλέον, αν επιστρέψεις 5 κουτάκια από υγρά, σου στέλνουν ένα υγρό δώρο. Αυτά προφανώς έχουν μεγαλύτερη απήχηση σε αμερικάνους ατμιστές καθώς εκεί έχει δωρεάν μεταφορικά, πήγαινε έλα. Τέλος, 1% από τις πωλήσεις τους, πάει σε φιλανθρωπίες.

Η κασετίνα, δείχνει εντυπωσιακή. Μαύρη μπρος και πίσω, και ξύλινο look στα πλάγια. Πίσω μας λέει και κάποια πράγματα για τα υγρά. 



Στο εσωτερικό, έχει ένα πρόλογο τον οποίο θεώρησα εντυπωσιακό 



και τον μεταφράζω:

«Στον 21ο αιώνα, το σαξόφωνο είναι συνώνυμο με οτιδήποτε cool: jazz, αισθησιασμό, πλουσιότητα και πολυπλοκότητα. Ο δημιουργός του, Adolph Sax, ένας ακουστικός τεχνίτης, υπέμεινε πολλές δυσκολίες, επέζησε ακόμα και από απόπειρες κατά της ζωής του από ανταγωνιστές του στην κατασκευή οργάνων. Ελάχιστα μετά τη δημιουργία του, το σαξόφωνο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Η μουσική είχε αμετάκλητα αλλάξει.

Η νέα εποχή των ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων και synthesizer, έχει να επιδείξει πληθώρα αποτυχημένων προσπαθειών στην αναπαραγωγή της πλουσιότητας, της πολυπλοκότητας και των χαρακτηριστικών τόνων που παράγει ένα κατασκευαστικά τέλειο σαξόφωνο, στα χέρια ενός βιρτουόζου.

Παρομοίως, στην εποχή των εργαστηριακά κατασκευασμένων γεύσεων υγρών αναπλήρωσης, μόνο αποτυχίες συνοδεύουν τις απόπειρες αναπαραγωγής των πλούσιων γευστικών τόνων του αληθινού φύλλου καπνού, των διακριτικών αρωμάτων τους, της αρμονίας τους και της ίδιας της ουσίας τους. Είτε θες να ευχαριστήσεις τα αυτιά σου, είτε τους γευστικούς σου κάλυκες, πιστεύουμε ότι το φυσικό είναι ανώτερο του τεχνητού και ότι οι άνθρωποι επιλέγουν αυθεντικότητα έναντι απομίμησης.

Φτιαγμένα υπομονετικά, σε μικρές παρτίδες, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά χαρμάνια από πραγματικά φύλλα καπνού, χωρίς τεχνητά χρώματα, γεύσεις ή χημικά πρόσθετα, τα υγρά μας αντιπροσωπεύουν την τεχνική της φυσικής απόσταξης καπνού στα καλύτερά της.

Παινεμένα για την ποιότητά τους, θαυμασμένα για την πρωτοτυπία τους και πιστωμένα με την αλλαγή της ατμιστικής κουλτούρας, τα υγρά μας είναι η καταγραφή της αγάπης μας για την παρασκευή υγρών αναπλήρωσης με φυσική απόσταξη».

Εντάξει, το τερμάτισαν οι τύποι! Σε αυτό το σημείο, πρέπει να πω ότι είμαι άσχετος με τις τεχνικές λεπτομέρειες της μουσικής. Είμαι όμως απόλυτα σχετικός με το γευστικό προφίλ πολλών καπνών παγκοσμίως όπως και με τις επιρροές που μπορεί να έχει σε αυτό το εκάστοτε μικροκλίμα. Παλιός πουρολάτρης βλέπετε. Θα τα ατμίσω με τη σειρά που τα έχει η εταιρεία, θα πιάσω δηλαδή τη μουσική συμφωνία από το Prelude (εισαγωγή) μέχρι τη Bravura (κλείσιμο). Και σε κάθε υγρό, θα παρουσιάζω ότι ψάρεψα για το τι σημαίνει το κάθε κομμάτι της μουσικής, καθώς και ότι γνωρίζω για το εκάστοτε καπνικό χαρμάνι από την προ ατμού εποχή μου και από την έρευνα που έκανα. Αποπειράθηκα τα 12ρια αλλά από ένα σημείο και μετά η νικοτίνη με σακάτεψε οπότε υποχρεωτικά θα περιμένουμε τα 6ρια. Τα οποία μετά από την περιπέτεια την οποία ανέφερα παραπάνω, ήταν στα χέρια μου την Τρίτη 22/09. Για να είμαι δίκαιος, θα βάζω από λίγο υγρό σε κάθε έναν από τους ατμοποιητές μου και τελικά θα ασχολούμαι με αυτό που κατά τη γνώμη μου παίζει καλύτερα. Επιστρατεύονται λοιπόν ο μπαρουτοκαπνισμένος μου KF3.1ES Clone, ο KF4 Tobecco και ο Phenomenon, στημένος σε TC με Ni200. Ένα κοινό βρήκα σε όλα τα υγρά της σειράς: Κανένα μα κανένα δεν είχε κάποιο χαρακτηριστικό άρωμα ανοίγοντας το μπουκαλάκι. Τα χρώματά τους είναι ανοιχτά και τα αρώματα σχεδόν ανεπαίσθητα. Χρειάζεται ειλικρινής προσπάθεια για να ανιχνεύσει κανείς αυτό το ελάχιστο άρωμα το οποίο όμως είναι καθαρά καπνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου