Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

The Vape Laboratory - Aλchemy Fidel

Aλchemy Fidel,Tobecco KF4, SS316L, 2.5mm MC, 0.90Ω, Drago Cotton.

Μία νέα σειρά από την γνωστή μας πλέον εταιρεία, η οποία κινείται στο πνεύμα των εποχών. Μπουκαλάκι με αναμεμειγμένα αρώματα στο οποίο προσθέτουμε τη βάση της αρεσκείας μας, περιμένουμε κάποιες μέρες να δέσει και απολαμβάνουμε 30ml υγρό σε πολύ λογικές τιμές! Για τη δική μου κατασκευή, χρησιμοποίησα μία βάση που αποτελείται από 80% VG συνδέσμου (99,8%), 10% WFI και 10% Flavourtec 50/50 με 18mg νικοτίνης. Κατέληξα να δοκιμάσω αυτό το υγρό σε αυτό τον ατμοποιητή αφού το πέρασα και από άλλους, αποφασίζοντας ότι ταιριάζει περισσότερο στο καπνικό του προφίλ.

To Fidel είναι το πρώτο υβριδικό mix shot της Lamda. Συνδυάζει ως άρωμα ένα μικρό ποσοστό του (NET) αρώματος της εορταστικής version του Opus X, υγρού αναπλήρωσης που κυκλοφόρησε σε μία και μόνο παρτίδα και περιορισμένα αριθμό τεμαχίων τα Χριστούγεννα του 2016, καθώς και συνθετικών αρωμάτων. Γευστικό προφίλ: Καπνά, μείγμα από 3 βανίλιες και ελάχιστη καραμέλα. Αυτά έχει να μας πει η εταιρεία για το υγρό. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι είμαι από τους ελάχιστους τυχερούς οι οποίοι έχουν δοκιμάσει το Opus X και χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, μπορώ άνετα να πω ότι συναγωνίζεται στα ίσα τα «βαριά χαρτιά» της Black Note

Το άρωμα από το μπουκαλάκι, άλλαξε πολλές φορές στη διάρκεια της φάσης ωρίμανσης. Σήμερα, 14 μέρες μετά, αφήνει στη μύτη νότες που παραπέμπουν σε καπνό και όξινα φρούτα, με έντονη παρουσία της κλασσικής αλκοολικής μυρωδιάς της καραμέλας όπως την ξέρουμε σε υγρά αναπλήρωσης. Ας δούμε τι έχει να δηλώσει και ο 4ρης για όλα αυτά.

Ως πρώτη άποψη, έχω δύο παρατηρήσεις:

1) Η τόση VG το σκοτώνει το υγρό, νομίζω ότι θέλει το πολύ 60%
2) Ως αποτέλεσμα, ευτυχώς που μπορώ και καταλαβαίνω λίγο παραπάνω τις γεύσεις γιατί σε όποιον άλλο και να το δώσω σε αυτό το φορμάτ, θα με βρίσει και με το δίκιο του.

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν σε κάποιο φίλο στο vaping.gr ο οποίος ανίχνευσε σημαντικές ομοιότητες με το Yoda της ίδιας εταιρείας. Πράγματι το καπνικό του στοιχείο μοιάζει σε πολλά σημεία. Ταυτόχρονα, σε αυτή τη σύνθεση, δεν μπορώ να βρω το Opus X. Έχει επίσης το χαρακτηριστικό να μην δίνει τις γεύσεις του κατά τη διάρκεια της τζούρας αλλά ακριβώς στο σημείο που σταματάς να τραβάς για να κατεβάσεις τον ατμό. Ο ορισμός της MTL κατάστασης. Γευστικός καπνός, όχι πολύ ψημένος, νότες βανίλιας που περνάνε απαρατήρητες αλλά συμβάλλουν στο αποτέλεσμα και ένα πέρασμα καραμέλας που δεν παραμένει για πολύ στο στόμα είναι το αποτέλεσμα που μας δίνει το υγρό. Στη ρινική εισπνοή, τα καπνά με όλα τους τα αρωματικά στοιχεία κάνουν έντονη την παρουσία τους και ανεβάζουν την απόδοση του υγρού, ενώ στην εκπνοή από τη μύτη, ο καπνός είναι πολύ πίσω με τη βανίλια και την καραμέλα να δίνουν την αίσθηση ότι εκπνέεις αρωματικό πουράκι, χωρίς τη μπόχα. Η επίγευση έχει ένταση αλλά είναι σχετικά σύντομη με αυτή τη μορφή. Φρουτώδη καπνά, που θυμίζουν ανατολίτικες καταστάσεις. Ελάχιστες στιγμές μετά, γίνεται πιο ομαλή με κάποια γλυκά στοιχεία να μένουν για ώρα στο στόμα, πάντα σε καπνική βάση.

Όχι φίλε Γιάννη, δεν είναι αυτό το υγρό που θα με κάνει να ξεχάσω τη σκέτη βάση όπως μου είχες δηλώσει. Είναι ένα πολύ καλό υγρό το οποίο προορίζεται για ADV και MTL καταστάσεις. Αν τη στιγμή που το ατμίζετε έχετε κοντά και μία Septem W, IPA Weiss για τους μύστες, θα νιώσετε το απόλυτο pairing μεταξύ ατμού και μπύρας. 89/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου