Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

The Vape Laboratory - Aλchemy Shisha

Aλchemy Shisha, Griffin 25+, Clapton SS316 26/32*2, 2.5mm MC, 0.4Ω, Cotton Bacon.

Για τη δική μου κατασκευή, χρησιμοποίησα μία βάση που αποτελείται από 80% VG συνδέσμου (99,8%), 10% WFI και 10% Flavourtec 50/50 με 18mg νικοτίνης. Κατέληξα να δοκιμάσω αυτό το υγρό σε αυτό τον ατμοποιητή αφού το πέρασα και από άλλους, αποφασίζοντας ότι ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία του αργιλέ.

Σίγουρα, ένα μικρότερο ποσοστό VG θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στα αρώματα. Όμως αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ, έχουν τόση ένταση που δεν είναι και απολύτως απαραίτητο όπως στα προηγούμενα.

Το Shisha συνδυάζει δύο γεύσεις από μήλo, κρέμα και δύο διαφορετικές βάσεις από καπνά. Το γευστικό προφίλ στο μήλο που "αγκαλιάζει" γευστικά το άρωμα, ανεβάζει τις ξινές νότες στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτά μας λέει η εταιρεία γι αυτό το υγρό. Δύσκολα θα βρεθεί πρώην καπνιστής που να μην έχει δοκιμάσει αργιλέ. Ακόμα πιο δύσκολα, θα βρεθεί κάποιος που έχει δοκιμάσει αργιλέ και δεν έχει δοκιμάσει καπνό με μήλο. Το άρωμα από το μπουκαλάκι παρέμεινε σχετικά σταθερό σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, με μόνες εναλλαγές στην ένταση, κυρίως της οξύτητας. Σήμερα, 14 μέρες μετά, το άρωμα συνοψίζεται σε «καπνιστό μήλο» με αρκετή οξύτητα στη μύτη. Σίγουρα με λιγότερο γλυκό άρωμα σε σχέση με τα καπνά για αργιλέ.

Ο Griffin καβάλησε το Snow Wolf 200, τα watt ρυθμίστηκαν στα 75 και ο αέρας άνοιξε τέρμα, πάνω και κάτω ώστε να δώσει την αίσθηση της αργιλεδίσιας (είχαμε τσιγαρίσια, είχαμε πνευμονική, αποκτήσαμε και αργιλεδίσια) τζούρας. Και πράγματι, το υγρό είναι όπως το φαντάστηκα και όπως το περίμενα από το όνομα και από την περιγραφή. Γλυκός καπνός σαν βάση και σε δεύτερο ρόλο και όξινο μήλο στο προσκήνιο είναι οι γεύσεις που παίρνεις από αυτό. Και μάλιστα χωρίς τον ενοχλητικό γλυκάνισο που βρίσκουμε κατά κόρον σε υγρά τα οποία προσομοιάζουν αργιλέ. Η μόνη αντίθεση που βρήκα σε σχέση με την περιγραφή, είναι οι ρόλοι καπνού και μήλου, οι οποίοι είναι αντεστραμμένοι, με το μήλο να αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή. Εν τέλει, είναι αυτό που πήρα και από το άρωμα: καπνιστό μήλο. Στη ρινική εισπνοή (και δεν είναι εύκολη δουλειά με τόσο αεράτο ατμοποιητή), το μήλο και ο καπνός δείχνουν πιο ισορροπημένα αλλά αυτό περνάει απαρατήρητο όταν δεν υπάρχει νόημα να αφήσεις ατμό να μπει στη μύτη με τέτοιο ατμοποιητή. Στην εκπνοή από τη μύτη όμως, τα αρώματα χαλαρώνουν αρκετά, αφήνοντας μια ωραία γλυκιά αίσθηση. Η επίγευση είναι σύντομη με μέτρια ένταση και αφήνει την αίσθηση από το «καρβουνάκι» και το μήλο.

Μία εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των αεράτων ατμοποιητών, τόσο από γεύση όσο και από τιμή καθώς η μεγάλη κατανάλωση που παρουσιάζουν τέτοια ατμιστικά προφίλ δεν μπορεί να αφήσει κάτι τέτοιο σε δεύτερο ρόλο. Για όλη μέρα δεν το βλέπω, εκτός αν κάποιος είναι κατ’ επάγγελμα δράκος. Ταιριάζει πολύ ωραία με πικρές μπύρες και σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω μαζί μου απόψε. Εκτός αν είμαι σε κλειστό χώρο με Air Condition. 91/100


Φυσικά και δεν σχολίασα παραγωγή ατμού και χτύπημα, καθώς αυτά διαμορφώνονται κατά βούληση στις ιδιοκατασκευές. Και προσωπικά, δεν είναι το φόρτε μου να δοκιμάζω αρώματα καθώς δεν είμαι σίγουρος ότι με την ιδιοκατασκευή μπορώ να κρίνω αυτό το οποίο ο δημιουργός θέλει να αποδώσει. Προτιμώ την έτοιμη λύση. Όμως γνωρίζοντας τις προηγούμενες δουλειές της εταιρείας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην δοκιμάσω και αυτά. Εξαιρετική σειρά λοιπόν, με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τις προηγούμενες δουλειές, και με προοπτική να μεγαλώσει. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι δεν είναι καλή ιδέα να ξεπεράσουμε το 60% σε VG όταν το φτιάχνουμε και να περιμένουμε τουλάχιστον πέντε ημέρες για να δέσει το υγρό. Και τα άλλα, εναπόκεινται στον ατμοποιητή μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου