Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

The Vape Laboratory - Aλchemy Community Strawmurder by Kostas44

Aλchemy Community Strawmurder by Kostas44, Phenomenon Zest, SS316, TC, 2.5mm SC, 0.69Ω, Drago Cotton.

Ώρα λοιπόν να δούμε, και το Strawmurder του Κώστα.

Τον Κώστα τον γνωρίζω ιντερνετικά εδώ και χρόνια, μέσα από το φόρουμ vaping.gr όπου και κυκλοφορεί με το όνομα Kostas44. Τον παρακολουθώ από τα πρώτα δειλά του βήματα στο χώρο των video reviews καθώς και από τότε που άρχισε να δημοσιοποιεί συνταγές με τη μέθοδο του Separate Steeping. Πέρυσι, έτυχε να δουλέψουμε μαζί σε διάφορες ενέργειες οι οποίες ξεκίνησαν με την τρέλα του να αρχίσει να κατακλύζει το γραφείο του Πρωθυπουργού με emails για τον επικείμενο Νόμο. Για να μην τα πολυλογώ, αυτές οι συγκυρίες είναι μερικά από τα στοιχεία χάρη στα οποία έχουμε σήμερα σύλλογο. Προσωπικά γνωριστήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι, και είχαμε το χρόνο να τα πούμε σε στιγμή που είχε φύγει το όποιο άγχος και μπορέσαμε να επιτεθούμε σε κρεατικά και μπύρες με άνεση. Άλλες συνταγές του δεν έχω δοκιμάσει, διαβάζω όμως πολύ καλά λόγια και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να δείξω την απαιτούμενη υπομονή ώστε το υγρό να φτάσει το δεκαήμερο.


Ο εμπνευστής λοιπόν, περιγράφει κατά λέξη: «Ήρθε η ώρα να απολαύσεις ένα μοναδικό συνδυασμό από τραγανό φρεσκοψημένο μπισκότο βουτηγμένο μέσα σε πλούσια κρέμα φράουλας. Εκεί που λες ότι οι γευστικές εκρήξεις τέλειωσαν, τότε η επόμενη είναι μιας όξινης αλλά ταυτόχρονα γλυκιάς ώριμης φράουλας και ενός ζουμερού λεμονιού. Το ατελείωτο παιχνίδι μεταξύ τους δεν σταματά μέχρι να να τελειώσει και η τελευταία σταγόνα». Δεν έλαβα επιπλέον πληροφορίες όσον αφορά το υγρό, εκτός από διάφορες γνώμες που προτείνουν ομογενοποίηση κοντά στις δέκα ημέρες. Πράγματι, χρησιμοποίησα μια βάση με περιεκτικότητα περίπου στα 70% VG και νικοτίνη στα 1.8mg/ml περίπου, και το πέρασα από καθημερινό φραπέδιασμα και αερισμό 2 λεπτών για δέκα μέρες, οπότε και έφτασε η ώρα να γευτώ αυτό το αποτέλεσμα. Η περιγραφή με έβαλε σε σκέψεις καθώς ο Κώστας είναι γνωστό κρεμόμουτρο με βούτυρο, αλλά με διαβεβαίωσε και ο ίδιος ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα έχω πρόβλημα.

Ξεκινάω με το άρωμα από το μπουκαλάκι, το οποίο είναι υπερπλούσιο σε χημικές νότες. Βγάζει φράουλα και οξύτητα σε κάποια σημεία, αλλά η συμβουλή μου είναι να το αγνοήσετε εντελώς καθώς μπορεί να δημιουργήσει άσχημες εικόνες. Μετά την εμπειρία από το προηγούμενο υγρό της σειράς, θα επιμείνω στο ίδιο συμπέρασμα: για άτμισμα φτιάχτηκε και όχι για αρωματισμό χώρου, οπότε πάμε να το δούμε.

Για ξεκίνημα, έβαλα ένα τανκ και στον Griffin 25+ ώστε να πάρω μια ιδέα. Μιας και δεν είναι και διάσημος για την ανάλυση γεύσης του αυτός ο ατμοποιητής, τα μόνα που μου έδωσε είναι φράουλα χωρίς πολλά πολλά και λεμόνι, το οποίο σε αυτή τη φάση περισσότερο θυμίζει lime cordial.

Αφού γέμισα το Φαινόμενο, ξεκίνησα κάτι απανωτές για να το καταλάβω καλά. Υπάρχουν λοιπόν όλα τα στοιχεία της περιγραφής, απλά όχι με τη σειρά που περιγράφονται. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο στόμα, είναι φράουλα, η οποία δίνει και αρκετές γήινες νότες και προφανώς είναι πολύ καλύτερη από τις περισσότερες φράουλες της αγοράς οι οποίες δεν πολυλένε. Το επόμενο στοιχείο το οποίο νιώθεις να έρχεται από τα πλάγια, είναι το λεμόνι, με πολύ μετριασμένη την έντονη γεύση του και με πολύ ευχάριστη οξύτητα. Τέλος, έρχεται κάτι σαν μπισκοτόκρεμα της οποίας τα στοιχεία περισσότερο φαίνονται ως υφή και όγκος στο υγρό παρά ως γευστικές νότες. Στην εισπνοή από τη μύτη, έχουμε φράουλα και κρέμα, ενώ η οξύτητα από το λεμόνι είναι επίσης αισθητή, ενώ στη ρινική εκπνοή, εμφανίζεται επιτέλους το μπισκότο μαζί με αρώματα λεμονιού. Η επίγευσή του, είναι μακρά και έντονη, και θυμίζει καταστάσεις όπου έχει κολλήσει στον ουρανίσκο κρέμα φράουλα και κρέμα λεμόνι, εναλλάξ. Εννοείται ότι δεν θα σχολιάσω χτύπημα και παραγωγή ατμού καθώς αυτά εναπόκεινται στη βάση που θα χρησιμοποιήσει ο καθένας.


Σαν τελικό συμπέρασμα, θα πω ότι το υγρό μου άρεσε. Έχω όμως την εντύπωση ότι δεν έχει καταλήξει ακόμα στο τι ακριβώς θέλει να είναι: α) ένα κοκτέιλ με φράουλα, λεμόνι και λίγη κρέμα ή β) μία κρέμα φράουλας με μπισκότο και λεμόνι? Θα πρότεινα στον Κώστα να δοκιμάσει να το φτιάξει χρησιμοποιώντας μια πιο γλυκιά κρέμα και ένα πιο ψημένο μπισκότο το οποίο να βρίσκεται εκεί σε μεγαλύτερη ποσότητα. 88/100 με τους χαμένους βαθμούς να οφείλονται στο άρωμα από το μπουκαλάκι, στην διαφορά με την περιγραφή και στην έλλειψη «wow factor». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου