Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Flavour Sluts - Castle Rock

Castle Rock, Dead Rabbit RDA, 2*Clapton 26/32, 3mm πυρήνας, 0.34Ω, Cotton Candy

Ξανά καθάρισμα, ξανά βαμβάκια και πάμε να δούμε το τρίτο της σειράς. Για καβουρντισμένο αμύγδαλο, καρύδα, βανίλια και Bourbon διαβάζω και δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ «βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει»... Το άρωμα από το μπουκαλάκι, ξυπνάει μνήμες και ανατριχίλα. Ψημένη καρύδα, βανίλια και αλκοόλ με γυρνάνε τρία χρόνια πίσω, τότε που πραγματικά προσκύνησα τη δημιουργικότητα μιας καλιφορνέζικης εταιρείας. Περασμένα μεγαλεία. Αυτές τις μνήμες πρέπει να τις καταπιέσω, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αλλιώς. Χρησιμοποίησα τα υλικά της συσκευασία, πλέον 10ml νικοτινούχας 70/30 VG/PG με νικοτίνη 1.2mg/ml, βγάζοντας ένα τελικό αποτέλεσμα 70/30 με νικοτίνη 0.2mg/ml. Στάξιμο, προσευχή σε τρεις διαφορετικές θρησκείες και πάμε για τη δοκιμή.


Το πρώτο πράγμα που σκάει στο στόμα, είναι το αμύγδαλο. Πολύ αμύγδαλο με υφή ψημένου, είναι πολύ εύκολο να το αναγνωρίσει κανείς αυτό γιατί στα υγρά αναπλήρωσης αν το αμύγδαλο δεν είναι ψημένο, βγάζει νότες amaretto. Αυτό, ακολουθείται από μία γλυκάδα που γεμίζει το στόμα, για να αφήσει τη θέση του στο κορυφαίο χαρακτηριστικό του υγρού, την καρύδα. Όσο ουδέτερος και αν θέλω να είμαι, όσες απόπειρες έγιναν για την αντιγραφή του πασίγνωστου υγρού, έπασχαν στην καρύδα που έδινε μία ωμή αίσθηση. Εδώ, η καρύδα αφήνει όλα αυτά τα στοιχεία που μου θυμίζουν εκείνες τις ωραίες μέρες του 2014. Όλα αυτά δένουν υπέροχα από την αίσθηση του αλκοόλ. Δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω αν πρόκειται για Kentucky Bourbon, ουίσκι μπόμπα από το Λαγανά ή κάτι άλλο συγκεκριμένο. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι πρόκειται για ένα πολύ ωραία δεμένο σύνολο. Στην εισπνοή από τη μύτη, το ουίσκι ή bourbon είναι πολύ αισθητό ενώ ακολουθείται από τα άλλα στοιχεία του υγρού. Στη ρινική εκπνοή, καρύδα και αλκοόλ. Η επίγευση τώρα, είναι φανταστική. Ψημένη καρύδα και βανίλια γεμίζουν το στόμα για πολύ ώρα, αίσθηση που κλείνει με αμύγδαλο και γλύκα. Για ντουμάνι και χτύπημα, στο χέρι σας παιδιά. Μόνο σε αυτό το υγρό, θα κάνω τη σύγκριση με το Φαινόμενο το οποίο έπαιζε φανταστικά το παλιό, το καλό, το πρόστυχο το καλιφορνέζικο. Απλά, δεν. Ένα γλυκό συνοθύλευμα με όλες τις γεύσεις παρούσες, αλλά πνιγμένες από την πολλή γλυκερίνη. Το κουνέλι έδωσε τα ρέστα του.

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε, αλλά μου άρεσε μια στάλα. Αν χαμηλώσει και λίγο η περιεκτικότητα σε αμύγδαλο και αυξηθεί ελάχιστα η καρύδα, θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, η χρήση brown sugar αντί για sweetener (σουκραλόζη μάλλον), θα ενισχύσει το τελικό αποτέλεσμα. 92/100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου